Nieuwe bijeenkomst 15 december Zorgen doen we Samen

15 december 2020 van 13.00 – 16.00 uur, Locatie volgt. Lunch met voorstelronde start om 12.30 uur.

Krachtige initiatieven in de Veenkoloniën, in dorpen en buurten van de gemeenten Emmen, Coevorden, Westerwolde en Stadskanaal.

Veilig opgroeien, prettig wonen en gezond oud worden in je eigen buurt of dorp. Dat is waar het om gaat in de themabijeenkomsten Zorgen doen we samen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen mee kan doen of het steuntje in de rug kan krijgen die hij of zij nodig heeft. In veel dorpen en buurten in het Drentse en Groninger veenkoloniale gebied is hier vanuit de bewoners zelf al aandacht voor. Bijvoorbeeld door het organiseren van burenhulp, samen eten en koffieochtenden in het dorpshuis. Dit allemaal door vrijwillige inzet van kleine en grotere bewonersinitiatieven. Maar ook hoe gaan we om met de gevolgen van de Corona-pandemie.

Hoe kun je dit als bewonersgroep (nog beter) oppakken, wat heb je hiervoor nodig, hoe kun je van elkaar leren? Allemaal vragen die voor de Bewonersraad Kracht van de Veenkoloniën aanleiding zijn om een reeks bijeenkomsten te organiseren voor bewonersgroepen, ambtenaren en professionals. Tijdens de 3de bijeenkomst “Zorgen doen we Samen” op 15 december gaan we opzoek naar: samenwerking tussen de bewonersinitiatieven en de Zorg (zoals de huisartsenpraktijk). De meerwaarde van bewonerszelfredzaamheid brengen we onder het voetlicht. Dr. Hans Berg en dorpsondersteuner Marian Beltman bekend van Wedde dat ’t Lukt delen hun ervaringen met ons.

“Dorpsondersteuner verhoogt samen met de inzet van bewonersinitiatieven welzijn van dorpsbewoners en verlaagt zorgkosten” – uit het evaluatieonderzoek in drie Groninger Dorpen (onderzoek van Aletta Jacobs School of Public Health).

Programma
Tijdens de 3de bijeenkomst “Zorgen doen we Samen” op 15 december gaan we opzoek naar: relatie tussen de Zorg (zoals de huisartsenpraktijk) en sterke bewonersinitiatieven. De meerwaarde van bewoners zelfredzaamheid brengen we onder het voetlicht. Dr. Hans Berg en dorpsondersteuner Marian Beltman, bekend van Wedde dat ’t Lukt delen hun ervaringen met ons.

13.00 – 13.30 uur: Voorstelronde
13.30 – 14.30 uur: Uitwisseling en inleiding van Hans Berg/ Marian Beltman
14.30 – 14.45 uur: Introductie Positieve Gezondheid
14.45 – 15.00 uur: Pauze en post-its plakken (met koffie en thee)
15.00 – 15.45 uur: Uitwisseling: Aanschuiven bij een deskundige
15.45 – 16.00 uur: Terugkoppeling en afsluiting

Samenwerking tussen de bewonersinitiatieven en de Zorg (zoals de huisartsenpraktijk)

Interesse
Deze bijeenkomst is het bezoeken waard voor alle initiatiefnemers die geïnteresseerd zijn in zorgen voor elkaar, gezondheid, bewegen en/of ontmoeting. We maken geen onderscheid tussen startende initiatiefnemers of inwoners die al bezig zijn met vergevorderde plannen. Iedereen is welkom om ideeën op te doen en ervaringen te delen.
Gebruikers van initiatieven en ondersteunende organisaties zijn ook van harte welkom (mits de ruimte dit toelaat)! Ben je niet woonachtig in gemeente Emmen, Coevorden, Westerwolde of Stadskanaal, maar woon jij wel in de Veenkoloniën? Ook dan kun jij meedoen en je aanmelden voor de bijeenkomst.

Aanmelden
Omdat wij rekening willen houden met de 1,5 meter maatregelen houden wij de inschrijvingen in de gaten. Dat houdt in dat er een beperkt aantal plekken beschikbaar is. Ben jij erbij op 15 december?
Aanmelden kan op de site van de BOKD.

Een eigen idee presenteren kan ook, laat het ons weten via Luit van de BOKD (06-37271453/ l.hummel@bokd.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *